De Horst finalist verkiezing Dorpshuis van het Jaar

De zoektocht begon dit voorjaar met de vraag: welk dorpshuis is het bruisend hart van het dorp? Er is massaal gereageerd, 74 dorpshuizen werden aangemeld. Het was moeilijk voor de jury om de finalisten te kiezen. Er is voor de keuze gekeken naar vernieuwing, activiteiten voor jong en oud en het enthousiasme.

Komend najaar begint de eindstrijd om de titel. De zes dorpshuizen, waaronder ons dorpshuis, krijgen allerlei uitdagingen waarmee ze moeten laten zien dat zij de eretitel verdienen. In acht afleveringen wordt op TV Gelderland verslag gedaan door Angelique Kruger.

De eerste aflevering is 24 oktober, de ontknoping is op 12 december. Naast de titel – een gedenkplaatje op de gevel – krijgt de winnaar een geldbedrag van 2.500 euro en een eindfeest ter waarde van 3.000 euro uitgereikt door gedeputeerde Bea Schouten.

De verkiezing wordt georganiseerd door de provincie Gelderland, Leefbaarheidsalliantie en Omroep Gelderland. De gedeputeerde Bea Schouten hoopt dat de beste Dorpshuizen van Gelderland anderen op goede ideeën brengen. Dat doen we natuurlijk graag.

Allemaal kijken dus!

[Bron: www.gelderland.nl/finalisten-van-de-dorpshuis-verkiezing]